Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder etc.
 
Cecillia Winkler
 
Mobil 61776217
 
I ugeblade, i aviser, på de sociale medier bliver der tit og ofte skrevet om begrebet “lykke” Hvor finder jeg lykken så jeg altid kan være glad? Hvad gør lykken ved mig? Hvordan opnår jeg en regelmæssig og vedvarende lykke?

Definitionen på lykken er så forskellig som mennesker er forskellige! “Lykken” den kan fylde hele ens krop med begejstring og glæde, hvis du klarede en flot eksamen og fik den i hus i går! Eller det enkelte menneske kan gå rundt at tro at, “lykken” findes rundt om hjørnet – et sted hvor der er mere harmonisk, fredfyldt, og hvor du kan få et langt mere interessant og “lykkeligt” liv. End hvor du befinder dig i dit liv lige nu!! Lykken er så lunefuld og så meningsløs kort… synger sangeren Lars H.U.G.

Kære Sjæle; Lykken har mange “ansigter”

Jeg har igennem mit liv erfaret at “lykken” også har stor indflydelse på, hvordan du som menneske håndterer fænomenet “lykke” – Da jeg var ganske pur ung kunne jeg blive noget så ulykkelig, hvis mit netværk glemte at ringe og “sige tillykke på min dag!” Jeg følte mig skuffet og glemt, og med et brast “lykken,” fordi forventningens glæde var så stor over den manglende opmærksomhed!

I dag synes jeg det er et luksusproblem; at nogle glemmer min fødselsdag – jeg kan stadig være tilfreds og glad uden den telefonopringning!

Det handler også om at gøre sig selv stærkere som menneske, fordi det smitter automatisk af på ens selvværd og selvtillid! Jorden går ikke under fordi du eksempelvis ikke blev kæreste med Mr x, eller en anden fik det job som jeg så gerne ville have. Fint en anden fik det. Jeg ved at det gode job venter på mig..!

Motion, meditation og sund varierende kost, 8 timers søvn, begrænset alkohol, og støttende affirmationer altså bekræftelser som hjælper og støtter dig i dit liv!! Det er gode anvendelige værktøjer, som jeg selv benytter mig af som menneske!! Forstået på den måde; at vi har det godt med os selv, vi ikke er i følelsesmæssig ubalance etc. Så ydre faktorer ikke får lov til at påvirke din sindsstemning. (Gener, hvem du er som sjæl, dit drive og motivation selvværd/selvtillid spiller også ind). Hvad du engang var -  behøver du ikke være i dag! Øvelse gør mester!!

Jeg forbinder betegnelsen “lykke” med at den kommer i glimt! For mit vedkommende kom den tit og ofte til udtryk. Da min kat Oscar sad og mjavede hver morgen ude foran vinduet -  for at komme ind og spise! Eller når jeg snakkede med den! Så kunne jeg med et føle mig som en meget lykkelig kvinde!

Eller når min mand griner og holder om mig -  så bliver jeg meget glad. Når en sand ven hjælper mig via en fortrolig samtale! Bliver jeg rørt over den kærlighed som er imellem sandfærdige venner!

Jeg har ikke brug for at føle mig lykkelig hele tiden, fordi det er et eller andet sted utopi at tro -  at mennesket i sig selv skal være det hver eneste dag!

Jeg har brug for at føle mig godt tilpas inden i  – føle mig glad og fri! Føle at jeg kan være mig; alene og i blandt andre mennesker! Føle mig taknemmelig og tilfreds lige nu og her!

Fænomenet “lykke” forbinder jeg med noget stort – noget som nærmest er guddommeligt – noget som er ubeskriveligt! Noget som er svært at nå! Noget som vi tilstræber os at blive hele tiden, dag efter dag, uge efter uge, år efter år!

Det er så urealistisk at tro at hvis du løber ind i “lykken” så falder alle brikkerne i dit liv på plads!!

Sådan hænger det ikke sammen i min verden! Anskuelser eller den måde vi hver og især iagttager verden på; kan på ingen måde sammenlignes (vi er alle sjæle og lige som mennesker -  vi befinder os på forskellige stadier og niveauer rent udviklingsmæssigt, og det er i sig selv unikt)!

Nuets kraft har en betydningsfuld værdi; det er muligt du vågnede op og var i dårligt humør! Du kan vælge at lade den forfølge dig hele dagen; eller tag fat i den, og ryst den og sig;”du skal ikke styre mig vrede” “jeg styrer dig” Livsvejleder Cecillia Winkler

Set ud fra et samfundsmæssigt perspektiv er jeg på ingen måde i tvivl om; at der er mange sjæle som “åbenbarer” for deres liv via facebook, instagram, blokindlæg, etc., som fortæller stolpe op og stolpe ned omkring deres udfordringer; både de mentale og de fysiske. Positivt at vi er åbne omkring hvordan vi har det!! Husk blot på at du også skal passe på dig selv – og at det ikke er alting du behøver at delel! Din grænse – din holdning!!

Hvor er integriteten? Hvor fløj den hen? Hvad handler det om? Hvorfor er realityshows så populære? Er det fordi vi igennem disse bliver bekræftet i; at vi er gode, smukke og dejlige som vi er! Og at lykken lige kom forbi og ramte dig med Amors pile for en kort stund! Jeg kan føle mig “lykkelig,”" jeg er i tv og det gør mig vigtig og berømt som person – det giver opmærksomhed, og det er det jeg inderst inde længes efter”!!

Hvor blev den gode dampende kop kaffe af med en sjæleveninde/ven hvor vi sad hjemme i det lille hyggelige køkken, og snakkede om “verdenssituationen” – og lyttede til hinanden med et oprigtigt hjerte! Værdierne må vi alle glemme! Kærligheden må vi aldrig glemme. Det er den ultimative opskrift på -  at du er i kontakt med din inderste kerne – det er der hvor du har hjemme!! Den som fortæller dig, hvem du er inderst inde i din sjæl! Materialisme kan aldrig kompensere for det! Tænk over det! Livsvejleder Cecillia Winkler

Vejen til at være nærværende er lig med meditation og mindfulness øvelser; hver dag skal du kigge på eks. din kop i 5 minutter, og gøre det morgen, middag og aften. Det betyder i praksis at du bliver en meget mere nærværende kvinde/mand! Just do it; Livsvejleder Cecillia Winkler

Mit regnestykke vil passe hvis vi kombinerer værdier såsom næstekærlighed, at gøre noget for andre med et rent hjerte -  uden at forvente noget igen! Det er så typisk danskheden!

At være glad over at solen skinner, at brisen også kommer snigende ind imellem. At glædes over en blomst, over ens skæve næse, og stadig kunne sige “du er sgu for lækker lækker”….

Grib telefonen og inviter til en frikadelle middag også selv om der er hundehår over alt! Kærlighed, samhørighed, og så fokus på dine medmennesker. Så længe du har fyldt dig selv op -  har du også overskud til at gøre noget for andre! Og undskyldninger  – gab -  har vi altid! Giv en blomst til en gammel dame hun bliver så glad. Snak med naboen og vid at ting tager tid -  eksempelvis at opbygge et godt naboskab. Eller smil til chaufføren og sig med et smil “gir du billetten i dag”….

Det koster så lidt, og betyder så meget. Hvis du vil gøre Danmark kærligere så start med dig selv -  og gør noget! Vi må alle gribe i egen barm, og handle på det! Der er så mange som kræver ind! Let`s rock!! Livsvejleder Cecillia Winkler

Jeg vil afslutningsvis sige; grib nuet, grib dig, vær dig, vis din sjæl – så personligheden, varmen og værdierne vinder i sidste ende. Lidt inspiration til dig og Jer Knus Cecillia

Citater om lykken.

Investeringsekspert James Montier: “Materialistiske mål er ikke en vej til vedvarende lykke. Der er massiv dokumentation for, at mennesker, som har materialistiske mål, er mindre lykkelige end de, der har immaterielle mål, som for eksempel relationer og personlig udvikling.”

Den græske filosof Aristoteles: “Lykke er så vigtigt, at det transcenderer alle andre verdslige hensyn.” og “Lykke er meningen og formålet med livet, den ting der styrer tilværelsen.”

Den amerikanske psykolog William James (1842-1910): “Lykke er for de fleste, til alle tider, det hemmelige motiv til alt, hvad de gør.”

“Lykke er, når forventninger og virkelighed stemmer overens.” – Troels Kløvedal (forfatter og verdensfarer)

“Hvad er lykken andet end at være i overensstemmelse med sig selv.” Henrik Ibsen (forfatter)

“I det øjeblik, du blev født, fik du evnen til lykke og retten til at gå efter den.” Birgitte Hultberg (forfatter og psykolog)

“Livet er langt, lykken er kort – Salig er den der tør give den bort” – Kim Larsen (sanger)

“Lykke er hvad lykke gi’r” – Sebastian (sanger og digter)