Kender du din fasttømrede rolle i vennekredsen?

Kender du din fasttømrede rolle i vennekredsen?

Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder etc.

Cecillia Winkler

Mobil: 61776217

Kender du det at du varsomt træder ind i et lokale, hvor du under ingen omstændigheder kender eet`eneste menneske? Blodet pumper løs i hele kroppen, toiletbesøgene har du ikke tal på, og du har næsten ingenting indtaget til morgenmaden, fordi hvad vil de andre ikke tænke hvis du havde en oppustet mave?

Du er alene sammen med 20 andre kursister! Det er de færreste mennesker som er fuldstændig sig selv, når de er sammen med nye mennesker, som de på ingen måde har en relation eller et dybdegående forhold til. Som griner når de har lyst! Som spørger ind til en problemstilling, eller giver udtryk for manglende forståelse overfor en coachingmodel eller, hvad formålet med spørgeteknikken er?

Nogle mennesker kigger på hinanden rundt omkring i det rum, hvor ny indlæring finder sted. Og andre står og analyserer individer udfra deres udseende og påklædning! Nogle mennesker finder du sympatiske, og andre har ikke den fjerneste interesse for dig ift. din vurdering og bedømmelse af nogle af kursisterne! 1000 tanker farer rundt i hovedet på de forskellige mennesker!

I stedet for at dømme folk som du ikke kender, og allerede sætte en “etikette” på de enkeltstående mennesker; så giv dig selv en udfordring og vær grænseoverskridende over for dig selv, og “spring” ud i at lære nye interessante mennesker at kende!

Et fast håndtryk, øjenkontakt og et SMIL kommer du langt med, tro mig:

Smilet er den korteste afstand mellem 2. mennesker! Citat entertainer og pianisten over alle pianister i min verden den fantastiske Victor Borge

Når trygheden forsvinder som dug fra solen, – og når du bevæger du ud på dybt vand, hvor du ikke kan bunde; så bliver mange mennesker usikre, mister troen på egen kunnen og værdi i sig selv! (Også gældende når mennesker er på et kursus). Og tanker kunne med stor sandsynlighed florere rundt i hovedet såsom; “Hvad nu hvis jeg siger noget dumt?” “Hvad tænker de andre så om mig?”Hvad hvis jeg kommer til at slå en prut midt i det hele?”

Dertil vil jeg sige til dig;

Jeg har i mit liv haft mange bekymringer, – men det er kun de færreste af dem der er blevet til noget! Citat Mark Twain

Her er en enestående mulighed for lige nu og her, og vælge at falde tilbage i din tilvante og genkendelige rolle eksempelvis “som den forstående og hjælpsomme pige/dreng i vennekredsen” – Hvis den vel og mærket er din tro følgesvend? Den pige/dreng eller nutidens kvinde/mand som bliver kastet rundt i manegen, som den selvopofrende pige/dreng som helt eller delvist har mistet sit selvværd, og troen på at hun/han er værd at elske!

Hvis du ikke tror på at du er værd at elske – hvem gør så? Det hele starter hjemme i dig selv! Citat Cecillia Winkler livsvejleder/lifecoach

Et menneske som søger, og har brug for andre menneskers anerkendelse ift. de ting hun/han udøver og gør for andre mennesker; b.la. oprydning, gøre rent, pakke gaver ind etc.

Fordi hun/han ikke formår at anerkende sig selv, give sig selv opmærksomhed og den næring der skal til for at pleje og passe godt på sig selv!

Hendes/hans forældre gav hende/ham ikke den kærlighed, tryghed og omsorg som et barn ultimativt har krav på! De levede ikke op til forældrerollen, som er et stort ansvar, og en forpligtigelse som den enkelte forælder skal påtage sig i mange år frem i tiden! Et fuldtidsjob 24/7!

Det lider den pige/dreng under i dag! Hun/han risikerer at miste sit fundament og sig selv, hvis hun/han ikke får en sundere tilgang til sig selv!

Hvilken befrielse og hvilken fest at slippe af med den rolle som æder dig mere og mere op indefra! Den som ødelægger og saboterer dig helt og aldeles! Så nej tak den rolle er uddebateret!

Nu medvirker du i en ny “film” med en ny “rolle” på kursuset, og ingen kender til din baggrund eller hvem du er som person!

1)Start i det små og glæd dig over at du starter på en frisk!

2)Dit ego vil gøre dig opmærksom på at du ikke må glemme hjælperrollen; anerkend at den kommer til dig og sig! “Tak fordi du minder mig om det. Jeg er et nyt sted i mit liv!” (Fortræng den ikke, den kommer frem hele tiden hvis du ignorerer den)! Og hjernen er cirkus 21 dage om at integrere en ny vane!

3)Lav en ugeplan og nedskriv de ting du skal gøre på dato og klokkeslæt, fordi så har du aftaler med dig selv! Og skriv f.eks. mandag/ nær – elsk dit indre barn, og fortæl det hvor højt du elsker det. At du fylder dit 3-årige indre barn med varme, omsorg og kærlighed, og at du er god nok som du er på godt og ondt!

4)Gør det både morgen og aften igennem f.eks. 2 måneder! Dyrk motion og spis sundt også imens du nærer dit indre barn. Når du har fået styr på det kan du lære dig selv meditation. Se mine tidligere nyhedsbreve hvorom det er beskrevet med meditation! Og gør så i øvrigt det som styrker dig både mentalt og fysisk. Og hvis en papegøje eller en hund kan gøre dig glad eller bidrage dertil så køb en!

5)Skriv dagbog og skriv/fortæl dig selv “Hvad det vil betyde for dig nu og her og resten af dit liv, at du slipper af med den fasttømrede rolle (altså den selvopofrende rolle)?

6)Og hvad vil det betyde for dig nu og her, og resten af dit liv hvis du stadig havde etiketten “selvopofrende person” siddende på dig? Hvor gammel tror du du ville blive?

7)Har du svært ved at sige fra? Så øv dig i at gøre det! F.eks. med en god ven du kan stole på, og som på ingen måde udnytter dig?

8)Lav et rollespil og “leg” at du skal sige fra overfor en ven, som ringer og spørger dig om du vil hjælpe med at flytte? ØVELSE OG ATTER ØVELSE GØR MESTER. DU MÆRKER EN FORSKEL EFTER 7 ELLER 10 GANG JUST DO IT!

9)Du kan også gå ned i netto eller en blomsterhandler, og købe en tilfældig billig ting som kan byttes igen! Selvsamme dag eller dagen efter går du derned igen, – og beder om at få pengene retur! “Nej tak jeg er ikke interesseret i denne ting alligevel.” Og ros dig selv mange gange! Du gør en forskel for dig selv!

10)Måske er der en i skolen som hele tiden ønsker din hjælp, fordi du sjældent siger nej! “Jeg kan ikke hjælpe dig mere! Hvis du satte pris på mig var det en helt anden ting”! Så får du 12 stjerner af mig, hvis du gør det! Og jeg lover dig at denne person bliver usikker! Det er win-win for Jer begge – for I lærer begge noget – den ene at sige fra – den anden at være sød!

11)Dine gamle venner vil nok stille sig undrende over, at du siger fra over for dem ift. at hjælpe med diverse ting. De har taget dig som en selvfølge!! Modstand vil du møde fra dem, og sikkert også dårlig opførsel. Ud med dem, – hvad kan du bruge dem til – andet end de dræner din nye livsskabende og hjertelige personlighed! Du behøver ikke forklare, fortælle etc. Ringer de så lad være med at tage telefonen. Møder du dem så sig du er på vej videre i dit liv med nye mål! Og så PUNKTUM! DER ER FORSKEL PÅ RESPEKTFULDE OG KÆRLIGE VENSKABER. OG MENNESKER SOM UDNYTTER ANDRE MENNESKERS SVAGHEDER. HVIS DINE VENNER HOLDT AF DIG HAVDE ÆRLIGHEDEN VÆRET PÅ DAGSORDENEN, OG SÅ HAVDE DE FORTALT AT DU IKKE SKULLE LADE DIG UDNYTTE AF ANDRE LIGEGYLDIGE MENNESKER. HUSK VENSKABER VÆRNER MAN OM, OG TAGER ALDRIG SINE ÆGTE VENNER FOR GIVET! FOR SÅ ER DET IKKE EN OPRIGTIG VEN!

12))Nogle gange skal mennesker have hjælp til at komme videre i livet. Og jeg anbefaler min mand Michall Winkler, som en fantastisk, kompetent, forstående, ansvarsfuld og dygtig stress coach, nlp coach/formidler og practioner.Han er også uddannet stresscoach. Han har selv gennemgået en lang og personlig udviklingsrejse! Han har teenagecoaching, stressramte mennesker i lange forløb, og mennesker som har brug for en sparringspartner ift. en problemstilling se mere på www.Lifeconsulting.dk

KH Cecillia <3

GOD BLESS YOU DEAR! I KÆRLIGHEDENS OG RETFÆRDIGHEDENS NAVN!