Hvorfor lever mennesker i deres ferie? Og overlever i deres hverdag?

Hvorfor lever mennesker i deres ferie? Og overlever i deres hverdag?

Livsvejleder, lifecoach, mindfulness-instruktør, foredragsholder  etc.

Cecillia Winkler

Mobil 61776217

En dag jeg var på arbejde i vikarbureauet, kunne jeg straks fornemme medarbejderens ubetinget GLÆDE! Hun sang holiday, holiday… Hun fortalte alle at hun havde ferie om 2 timer. Måske handlede den glædesstrålende begejstring om at kunne sove længe, en tom kalender, en frihed i hele 3 uger! (Min overbevisning). En tilværelse hvor der ikke bliver sparet på noget som helst, hvor de store bøffer fra slagteren kommer på grillen. Og hvor overskuddet både er stort og givende over for dig selv, din familie og i vennekredsen!

Ferietid er for mig indbegrebet af at slappe af, gå ture, dyrke ensomheden, tosomheden, være sammen med familien/børn, bare være med dig og dine nære relationer! Jeg er af den opfattelse at det enkeltstående menneske i sig selv sagtens kan overføre denne glæde, denne begejstring til deres liv og ikke kun i ferierne!

Vi skal leve og ikke overleve! Citat livsvejleder Cecillia Winkler

Det handler om at du tager et valg, – og fører denne beslutning ud i livet ift. at du gerne vil LEVE MED GLÆDE, STRÅLENDE ØJNE OG TILFREDSHED I DIN HVERDAG! (Naturligvis er der dage hvor skuffelsen, surheden og frustrationerne lever i bedste velgående, og en lille solskinsstråle ikke kommer inden for i dit hjem)!!

Som inspiration og nogle anvendelige og brugbare værktøjer kan jeg anbefale nedenstående;

Liste A; Hvilke ting er du meget glad for i dit liv? Alt lige fra parforhold, hus, have, børn, etc. Brug gerne overstregnings tus så du får et bedre overblik!

Liste B; Hvilke ting er så drænende for dig?At du skal tage det meget alvorligt! Målet er at alt det som er ødelæggende for dig, skal bortskaffes! Afsæt tid og dato på, hvornår missionen skal udleves? (Vær forberedt på at det kan tage et godt stykke tid – at udsmide de ting som ikke nærer og gavner dig lige nu og på sigt! Vær vedholdende, omsorgsfuld, medfølende og giv dig selv den tid det tager! – Og husk nogle gør det på et hurtigt plan, – og andre tager det længere tid for! Sammenlign dig aldrig med andre <3

Det kan evt. være dit hus er for dyrt at bo i? Enten skal det lejes ud eller sælges, fordi du aldrig får tid til at dyrke din passion som f.x. er yoga. Det kræver mange arbejdstimer at betale terminen! Spørg dig selv om du bliver legende, levende og sprudlende af at have denne udfordring hængende over hovedet? Og handl på det – du har fortjent det!

Eller måske kan det være du ikke kan holde din mand ud mere? Han er mere død end levende. Og brokkeriet er du efterhånden træt af at høre på ! Han snakker og handler ikke på nogle ting? (Hvis du virkelig elsker din mand fra hjertet – så kan det enkelte menneske godt være i denne problematik for en periode  – du skal nære dig selv/tage væk nogle dage engang i mellem for at passe særligt godt på dig selv! Du skal med tiden (efter ca. 2-3 mdr – din vurdering) stille krav om en adfærdsændring/din mand får behandling mv)!! Denne negative energi rammer dig, og du kan ikke huske, hvornår du sidst var glad! En fortrolig samtale med en terapeut eller en nær veninde er evt. løsningen på denne problematik! Således du kan finde ud af, hvad han egentligt gør ved dig og dit liv, hvis du ikke handler på det!

Nedenstående er forskellige løsningsforslag og inspirationsideer til at komme i bedre humør/værdsætte den du er og det du har;

 

Du har ferie, og tiden er til ren fordybelse i dit indre! Glæd dig, vær ikke bange, just do it; Afregningen ses i din nye glæde!

Selv om du måske synes at ferien er højdepunktet i dit liv lige nu og her; Så vælg alligevel at være glad for dit liv; selv om du ikke har ønskemanden, eller det job som får dig til at hoppe 2 meter af glæde! Hvordan ville det gøre dit liv bedre?

Fokuser og vælg at være taknemmelig for at du har et job, at du har et barn som er velfungerende, at du får mad på bordet hver dag, at du kan gå på dine ben, at du kan trække vejret, at du er så heldig at du har et valg. Du kan træne din hjerne i at tænke positivt, og lade være med at bruge oceaner at tid og kræfter på; at tænke på alt det du gerne vil have! Vær glad for alle de ting du har!

Alle har altid noget godt i sit liv; Og husk du tiltrækker endnu mere af de positive ting, (og de ting du gerne vil have), når du er taknemmelig for det du har!

En glædesdagbog er et dejligt værktøj du kan bruge i forbindelse med at tænke positivt.

Hvilke dejlige, gode og eventyrlige ting er sket for dig i dag? Skriv hver dag; et par linier er en begyndelse…. Og husk at vær vedholdende.

En øvelse som får dig til at blive bedre til at være i nuet – lige nu og her; tænd et stearinlys og kig på det i 5 minutter. Eller spis og tyg din mad langsomt. NYD DEN. Også en mindfullness øvelse…

Vær sammen med venner og familie som er glade og positive, og får det bedste frem i dig. Og tror på dig!

Gå til tango. Gå til bevægelse.

Eller hop og dans med dine børn. Eller for dig selv. Hvis naboen synes du er tosset så skrig og sig “ja det er jeg og jeg har det så godt med det” Tro mig dans, musik og sang gør en glad. Og fordi du vågnede knæven skal den surhed ikke styre dig – du styrer den…

Hvis du tvivler på dig selv ind imellem så kan bekræftelser være godt at sige til dig selv; såsom jeg er klog, og jeg ved at jeg leverer et godt og grundigt stykke arbejde hver dag !Eller sig noget helt andet!! Så længe det styrker og gavner dig – det er det altafgørende! Underbevidstheden husker det!

Du skal aldrig gøre dig mindre end du er! Din opgave er at du skal gøre dig større med respekt og kærlighed til dig selv og dine medmennesker!

Det handler om dig og din essens og kerne!!! Så derfor spørg dig selv; Hvad brænder du for??? Spørg dit selv både i professionelt og privat regi!

I kærlighedens og sjælens navn Cecillia