Har du glemt din sjæl!

Har du glemt din sjæl!

Cecilliawinkler.dk

Cecillia Winkler

Barsbehandler, mindfulness-instruktør, life coach, socialpædagog

Mobil; 61776217

 

Har du nogle gange lagt mærke til børn, hvor glade de ser ud! Hvor nysgerrige og begejstret de egentligt er for tilværelsen!

De bliver glade og muntre over ingenting. Og er taknemmelige over et stykke mad etc. (Naturligvis kan utilfredshed og ked-af-det-hed også forekomme).

Prøv at studere et lille barn næste gang du er i nærheden af et barn/børn. De er vores læremestre, og vi kan læne os op ad dem. Gældende for vores tilfredshed og glæde!

Så spørg dig selv er du glad fra dit hjerte, hvor du befinder dig lige nu og her. Relaterende til dit parforhold, arbejde, hus, venner o.lign.

Prøv at kigge ind i dig selv - og spørg dig selv!

Hvis vi vender perspektivet 180 grader, og vender tilbage til din barndom har den en stor indflydelse på din tilværelse, og det du har bygget op omkring dig selv! Vi kan komme fra forskellige hjem både de gode og de dårlige.

Det påvirker os altid som menneske ift. hvilket barndomshjem vi mennesker kommer fra! Har du oplevet meget kærlighed og tryghed som barn så har du opskriften på, hvordan du skal behandle dig selv med kærlighed, stabilitet, respekt, forståelse etc. Du byder dig selv det bedste, og dette kommer til udtryk i alle henseender i dit liv.

Kommer du derimod fra en barndom hvor omsorgssvigt, alkoholisme, stoffer o.lign er de store overskrifter fra dit barndomsbillede vil det naturligvis sætte sine spor i dig!

Du ved ikke hvad oprigtig kærlighed er? Du har vanskeligt ved at nære omsorg og kærlighed for dig selv. Du tror ikke på det gode i livet. Din tillid til dine omgivelser er forsvundet som dug fra solen. Du har svært ved at behandle dig selv med omsorg og godmodighed!

Uanset hvilken barndomsgade vi kommer fra kan vi enten vælge at lade os styre af den, og lade den sætte sig fast i os også i en sen alder. Eller vi kan vælge at give slip på vores barndom, og lære at tage vare på os selv på en ansvarlig og anstandig måde. Hvorpå vi lærer at drage omsorg og kærlighed for os selv!

Der er masser af hjælp at hente fra coaches, terapeuter o.lign.

Rom blev ikke bygget på en dag, og det kan tage tid at mestre kunsten udi at værne om sig selv på en blid, nænsom og kærlighedsfuld måde!

Det kan sammenlignes med at give slip på vores tunge baggage som følger med os hvori al vores rådenskab, overbevisninger, forhindringer, begrænsninger, utilfredshed, fordomme, intriger og alt muligt andet ligger deri.

Det er en befrielse at kaste denne tunge rygsæk i vandet, og lade den forsvinde langt væk! Og på ingen måde være tilhænger af den længere! Den har ingen indflydelse på dit liv længere. Den er død og begravet.

På trods af de vanskeligheder du har været udsat for i dit liv. Bor glæden og din barnlige sjæl stadigvæk inde i dig! Det handler om at finde den frem og turde være med den! Letheden og det befriende liv!

Som jeg var inde på tidligere er børn i tæt kontakt med deres sjæl. De har ikke fået fyldt baggagen op af alle mulige dårligdomme. De er ren og skær kærlighed.

Det er din sjæl også. Den er fyldt med forståelse, omsorg, kærlighed - den er fuldstændig uselvisk og ønsker kun det bedste for dig!

Hvordan pakker du din sjæl ud?

Først og fremmest skal du gøre de ting som gør dig glad? Det kan være meget forskelligt fra person til person. Måske elsker du at bade i havet! Eller at spille rundbold, meditere eller klatre i træer! Så gå ud i verden og gør det!

Dit mindset har også stor betydning for hvordan du har det med dig selv! Skælder du dig selv ud, når tingene ikke lykkedes for dig? Taler du nedsættende til dig selv! Slår du dig selv oven i hovedet, når der er kaos! Uanset hvorfor en situation du befinder dig i skal du have en respektfuld og dejlig dialog med dig selv!

Fysisk; Sørg for at holde dig i aktivitet op til flere gange om ugen. Cykl en tur i det gode vejr! Meld dig ind i motionscenteret. Løb en tur, gå til ridning etc. Det medfører at du får det behageligt med dig selv, og kommer i forbindelse med lykkehormonet endorfiner som er et glædesstof!

 

Mine egne morgen ritualer ift. at behandle sig selv som en godmodig måde!

Jeg mediterer en halv time hver dag.

Jeg laver en gåmeditation på 20 minutter hver dag - den får mig til at føle mig værdifuld, og ligeledes at føle mig godt tilpas.

Jeg laver jeg er god-dagbogen, hvor jeg hver dag skriver 10 ting ned på et stykke papir, hvor jeg roser mig selv eksempelvis "Jeg er en god pige fordi jeg er god til at meditere eller jeg er en god pige fordi jeg er god til at indrette mit hjem"

Denne øvelse styrker dit selvværd, og hele din personlighed fordi du roser dig selv med forskellige ting.

Jeg ønsker dig en god rejse med at finde hjem til din sjæl

Kh Cecillia <3 <3 <3