Egoismen længe leve.

Egoismen længe leve.

Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder etc.

Cecillia Winkler

Mobil 61776217

 

Jeg var ved at få kaffen galt i halsen her til aften - Tv-avisen havde et interessant indslag under overskriften"Narcissismen florerer globalt," og det er den rene sandhed!

Jeg er meget prisværdig over; at andre ser det jeg også ser!

 

Egoerne florerer eller lade mig hellere kalde det narcissisterne florerer som aldrig før.  Og det betyder i praksis at narcissister har en arrogant attitude - et behov for at være i centrum eller blive beundret, og en forestilling om at være bedre/højere end andre mennesker. 

 

De går usædvanligt meget op i titler, status og penge!  Narcissister er præget af selvkærlighed udadtil. Og tomhed og ringe selvværd indadtil samt manglende empati og respekt for andre væsener. Tankevækkende siger jeg bare!!!!

 

Hvad er det den her digitalisering egentligt gør ved os sjæle? Den forfører os, bruger vores dyrebare tid og sjæler vores opmærksomhed som aldrig før!

Måske er din Iphone blevet din nye kæreste? Måske tilbringer du mere tid sammen med dit digitale netværk end dit rigtige netværk!! You see the point!!!

Måske er det mere interessant at se dig selv på instagram ift. at have en dyrebar fortrolig samtale med din veninde, hvor du er nærværende og lytter og snakker intenst!

 

Hvorfor har sjæle brug for at poste billeder dag efter dag, uge efter uge år efter år? Er det virkelig så interessant at se sig selv på morgentoilettet? I supermarkedet med indkøbsposerne? Eller sammen med sine børn?

 

Er det en higen efter anerkendelse? Er det søde ord du har brug for? Eller hvad er det? Gør du det fordi du skal følge moden, og være in lige som dine medstuderende eller arbejdskollegaer? Gør du det fordi du ikke kan lade være? Eller overvejer du at lade være med at udstille dig selv morgen, middag og aften!

 

Du har vundet mange pluspoint ved mig, hvis du tør gå imod strømmen og være anderledes og ikke være medlem af de "sociale mediers klub," og gøre det alle andre gør!

 

Begrebet integritet eksisterer i bedste velgående, - fænomenet beskytter dit privatliv, og der er ingen der beder dig om at lægge 150 billeder ud på facebook af din cocktail fest fra i går? Overvejede du lige inden du gjorde det -  at det ikke er alle mennesker som har interesse i at blive lagt ud på nettet???

Tænker du nogensinde over at der er psykopater som kan se dine private bileder, og udnytte din sårbarhed hvis du eks. skriver på facebook -  "Jeg sidder alene hjemme, og føler mig så ensom." Der er ikke langt fra tanke til handling i en psykopats hjerne!!

 

Et eller andet sted behøver vi ikke vide alt om dig? Dine nærmeste - dine tætteste relationer det er en helt anden tilgang til ens privatsfære!!

 

Jeg fornemmer et eller andet sted at flere og flere sjæle får øjnene op for de fatale konsekvenser det kan få for ens liv og levnede, hvis vi ikke på det kraftigste overvejer at dele sol og vind lige ift. den rigtige verden og den digitale verden!!

Hvis du handler mad på nettet kommer du ikke ud i blandt andre mennesker!

Hvis du arbejder hjemmefra og nettet er dit redskab så er det også begrænset med hvem du får en hyggelig samtale med den dag?

Hvis du lever og ånder for digitaliseringen og frasorterer naturen, dine relationer, dyr, dit lokale nærområde, fritidsinteresser etc. så må jeg sande at mange sjæle kommer til at sidde ensomme og forladte i følgeskab med en kold computer!

 

Stil dig selv spørgsmålet har en computer en sjæl? Kan du snakke med en computer? Kan du blive trøstet af en computer?

 

Som Gandhi så smukt udtrykte det; hvis der er noget i verden du er utilfreds med så må du starte med dig selv, og vise verden den forandring;

Hvis du mener at mange sjæle har nok i sig selv , så inviter din nabo over til en kop kaffe, eller spred solskin i supermarkedet!! Gør noget og handl på det inden det er for sent!

 

 

 

 Glad weekend til dig din kære sjæl - for det er det du er!!