Den rene kærlighed til dig selv!

Den rene kærlighed til dig selv!

Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder etc.

Cecillia Winkler

Mobil: 61776217

 

 

“At satse på at et andet menneske skal tilfredsstille vores behov for kærlighed, bekræftelse, tryghed eller formål med livet; er det samme som at gøre sig til slave af andres luner og forgodtbefindende” Citat psykoterapeut Ole Vadum Dahl

Min søster og jeg blev ikke født og opvokset i kærlige, stabile og trygge rammer! Det blev vores lod, og i det hele taget vores store grundlæggende udfordring i livet!

Der var mange problematikker at forholde sig til i en tidlig alder – min fars alkoholisme og de efterfølgende bivirkninger som udmøntede sig i vredesudbrud og aggressioner. Måske et spørgsmål om manglende overskud, for meget arbejde, usikkerhed, en smerte som gjorde ondt (mine overbevisninger). Faktum er at det på ingen måde var/er i orden at lade sine indre frustrationer gå ud over børn og andre mennesker! Det sker og kan ske. Så sig tingene som de er, eller sig fra og erkend overfor dig selv og andre, at du er i ubalance med dig selv! Min mor manglede indsigt i følelsesregisteret, og gik mere op i de ydre værdier frem for de indre værdier!

Vi blev et produkt af vores fortid – og det betød i praksis at jeg søgte efter kærligheden, – den næring som er nødvendig for vores egen eksistens! “Benzinen” eller rettere drivkraften til at nære, pleje og give dig selv massere af egenomsorg – for at udvikle og bevare din integritet! Passe på dig selv, og kende dine grænser både overfor dig selv, og sandelig også overfor omverdenen!

En livsproces og en læringsproces blev sat i gang ift. mig selv, fordi jeg skulle “smage” på ordet kærlighed, og hvordan jeg omsatte begrebet kærlighed til praksis:

  • Hvad er/var kærlighed?
  • Hvad betyder/betød kærlighed for mig?
  • Hvordan giver/gav jeg mig selv kærlighed?
  • Og hvilken forskel ville det gøre for mig selv og min udstråling, når kærligheden var lukket ind i min sjæl?

Tro mig jeg gik langt for at få anerkendelse, omsorg, beundring, kommentarer om mit udseende etc. Jeg havde brug for de “vitaminer” – til at kunne overleve både i mig selv og i min tilværelse! Efter en del år med forskellige kæresteforhold, som ikke ligefrem gav mig overskud på den lange løbebane. Udelukkende af den årsag at jeg som regel skulle være den stærke i forholdet, – og endnu engang mestre min “uopslidelige” rolle nemlig  “hjælperrollen.”

En dag tog jeg en radikal beslutning omkring –  at nu var det ikke alle andre det handlede om; nu var det MIG, som havde FØRSTEPRIORITET. Jeg skulle ud på en længere mental selv realiseringsrejse – for at finde mit eget ståsted, og mit fundament i min tilværelse!

Jeg valgte at investere tid i mig selv, og lærte at elske den jeg altid skulle være sammen med nemlig mig selv! (Indlæringen til dette tog nogle år)!

I januar 2005 tog jeg sammen med en gammel veninde til Indien – dette var startskuddet til min egen personlige udvikling. Hun fandt en meditationslærer til mig. Og han lærte mig teknikken bag åndedrættet, og hvilke fantastiske virkemidler det redskab kunne give mig nu og i fremtiden!

Indlæringen til meditationsudøvelsen tog tid – og den tid var det hele værd, fordi det gav mig en indre ro og fordybelse i mig selv!

Motionen blev min efterfølgende ven; motionscenteret blev flittigt besøgt, svømning og lange gåture i naturen blev også nogle “tro følgesvende” for mit vedkommende!

Kosten kom langsomt indover, og grøntsager, frugt, groft brød og lettere madlavningsretter blev en naturlig del af min hverdag!

Taknemmelighed blev også en stor del af mig; livet bliver så meget lettere for mig, når jeg kan fylde mit indre med glæde og værdsættelse over den person jeg er på både godt og ondt. De ting jeg har opnået, det jeg gør for mig selv og andre. Det jeg fylder mig selv op med rent mentalt af glade og støttende tanker! Og også erkender mine negative tanker! De skal også have lov til at komme til udtryk – de bestemmer ikke over mig – jeg har udelukkende ansvaret for om de skal fylde i mig, og gøre min dag god eller dårlig! Og i det hele taget er det min egen beslutning ift., hvordan jeg vil reagere på mit netværks og andre menneskers dårlige humør etc.

Intuitionen som jeg tidligere har været inde på i et af mine tidligere udsendte nyhedsbreve nr 2. Den er min ven for livet, og guider og hjælper mig med at tage de rigtige støttende beslutninger i mit liv. Efter min meditation på 20-30 min. Så spørger jeg min sjæl til råds – og giver mig tid til at få det oprigtige svar!

Tilgivelsens veje er uransagelige – jeg er meget ydmyg overfor mig selv – istedet for at begynde at skælde ud på mig selv, fordi jeg ikke fik påbegyndt mit indlæg et par timer tidligere. Eller fik gjort rent som jeg havde lovet mig selv fra gårdsdagen!

Jeg tilgiver mig selv lige nu og her. Og tilgivelsen falder mig langt nemmere, når jeg har mediteret og gået min tur eller været i motionscenteret –  da jeg har brugt min krop, fået en indre ro og fordybelse i mit sind og min sjæl

Jeg har i sin tid talt meget med min dejlige mand, mine veninder og mit netværk omkring min barndom/ungdom. Og det at sætte ord på, og udtrykke mine tanker og følelser omkring min baggrund; har givet mig en langt større forståelse, accept og indsigt i mig selv og min historie! Jeg har forlængst accepteret min fortid, og at min søster er død og tilgivet mine forældre! Jeg har lært så meget af den, – og det har givet mig en dyrebar viden og erfaring, som har medført at jeg er i stand til at forstå, hvorfor nogle mennesker reagerer som de gør! – Der er altid en dybere psykologisk forklaring på det!

Jeg ved også at jeg har store evner til at formidle og begribe de mentale udfordringer, som nogle mennesker går igennem! Og at mit lod i livet blev til et guldkort med en bred vifte i forståelsen af, hvad andre mennesker gennemlever i deres fundamentale udfordring/er!

Jeg lærte også at integrere små overkommelige kærlighedssætninger til mig selv eksempelvis sagde jeg 3 gange om dagen til mig selv “Jeg elsker mig selv, og er sød og kærlig ved mig selv hver dag.” Jeg fandt det svært i starten, – med tiden faldt det mig lettere og lettere ind, fordi jeg skulle integrere en ny sund vane i mig – og det siges at det tager 3 uger at indføre en ny sund rutine/vane. Og igen var meditationen og sporten uundværlig for mig! Jeg havde fokus på de to førstnævnte ting  – for at få et gennemgribende flow ift. min sjæl, sind og krop. Det hele munder ud i et!

“Der er stor forskel på, om vi er loyale overfor andres forventninger og ønsker, eller om vi er tro overfor vore dybeste værdier i livet. I det første tilfælde kan du være så godt som sikker på at miste dig selv. I det andet at meningen med og glæden ved livet vokser! Citat psykoterapeut Ole Vadum Dahl

“Kærlighed er at sige JA til både ens positive og negative sider, og turde vise dem i fuld offentlighed og overfor ens netværk” Citat livsvejleder Cecillia Winkler

“At tro at et andet menneske kan mætte vores kærlighedssult, og kompensere for den kærlighed vi ikke har fået nok af i livet; er nogenlunde ligeså realistisk som at tro, at vi kan blive mætte af at se et program om madlavning i fjernsynet” Citat Psykoterapeut Ole Vadum Dahl

 

Varmen, glæden og kærligheden findes i DIG! Enhver lille celle skal du knus elske i din krop så du er i eet med din sjæl, sind og krop

 

UGENS OPGAVER HVAD HAR DU AT MISTE HVIS DU GØR DET?

1.Hvad er kærlighed for dig?

2.Hvad betyder kærlighed for dig?

3.Hvordan giver du dig selv kærlighed?

4.Og hvilken forskel vil det gøre for dig selv og din udstråling, når kærligheden er lukket ind i din sjæl?

VARME OG HAV EN DEJLIG UGE MED DIT LIVS LYS DIN SJÆL/ Cecillia

PS:”Der har aldrig været så snavset hjemme hos mig som nu, men vi har aldrig haft det bedre.”

Citat Mette i indlægget “Jeg var afhængig af at få ros” Magasinet Psykologi nr. 8 2012

Jeg tilbyder metoring og coaching fra mit lokale i Frederikssund