Bare vær dig!

Bare vær dig!

Bare vær dig!

Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder etc.

Cecillia Winkler

Mobil;61776217

Når jeg tænker tilbage på min barndom mindes jeg- at jeg tilbragte en dejlig tid hos min morfar og mormor. Det var nærmest mit andet hjem!

Der var altid et leben hos dem – enten vrissede min morfar af overboen Mabel, som altid var sur og indebrændt! Min morfar gjorde altid nar af hendes specielle hat! Tror vist han kunnet have slået hende ihjel, hvis det havde været tilladt i Dagens Danmark i 1970erne. Mabels mand kom tit og ofte over til mine bedsteforældre for at få kaffe, kage og en grøn pilsner!

Han kunne ikke holde kvindemennesket ud – hun sugede al positiv energi ud af ham! For at overleve i det ægteskab blev mine morfar og mormor et slags fristed, hvor han kunne le, snakke og lade sine batterier op igen! Mine bedsteforældres nabo til højre var lille Fru Pelk. Jeg husker hende tydeligt som var det i går jeg så hende; lille, tynd, fint gråt hår og en dejlig dame. Naboen til venstre var hr. og fru Larsen. Hr Larsen lavede hjemmelavede pandekager i stakkevis, – og han elskede at dele ud af dem. Jeg husker de velsmagende pandekager som min søster og jeg spiste med god appetit.

Folk viste deres sjæl – og deres særpræg!

Hvem de virkelig var! Min morfar var meget nærig, og hver gang han skulle handle ind for min mormor indkrævede han sine penge! Det gav altid anledning til et ugentligt skænderi. Min mormor var et eller andet sted træt af; at han altid holdt hundredekronesedlerne godt gemt i lommen…

Min morfars sjæl elskede hunde – han blev så glad, når han kunne læse en hunde godnathistorie for os. Hans forvaskede skjorte og bukser værnede han om. Og stod det til ham ville han med glæde tage det på til finere forsamlinger! Hvilket min mormor på ingen måde indvilligede i. Hans værksted i kælderen var hans et og alt. Han kunne alt med sine fingre – og hans gamle bils reservedele blev udskiftet gang på gang. Netop for at bilen kunne holde i mange år endnu. Matematik var en fryd for øjet, og han var talekspert!

Mit gennemkendelige billede af ham var, – når han stod i kælderen og hørte radioavis, røg en cecil og smågrinede med kosten i hånden! Dette er et historisk billede fra 70erne! Tider som jeg indimellem godt kan savne -  ganske enkelt fordi der talte mennesker sammen, og havde interesse i hinanden! Nærværet, stemningen, samtalerne mennesker imellem høj som lav, stor som tyk, rig som fattig. Naturligvis var der også undtagelser – hvori mængden af individer var der også nogle som ikke ønskede at kommunikere, og havde nok i sig selv!!

Jeg efterlyser sammenholdet! – Jeg efterlyser folks sjæle – hvor forsvinder de hen? Jeg savner ægtheden og varmen iblandt det eksisterende folk!

Tiderne skifter – forandringen og udviklingens vinde blæser stærkt! Og det er både givende og positivt at udvikle sig til en større og bedre sjæl! At kunne ordne forretningsforbindelser online fra toget, kunne bestille togbilletter. Teknologien har uanede muligheder, og vokser dag for dag. At kunne sende en kær veninde en sms, og udtrykke sin kærlighed til hende, og have det godt med at du ikke var så begejstret for at snakke i tlf. den pågældende dag!

Den digitale verden opleves og mærkes overalt! Den sluger folks opmærksomhed, æder deres tid op, og frarøver dig NUET LIGE NU OG HER! I CYPERSPACE KAN DU IKKE KYSSE EN KÆRESTE, MÆRKE, FØLE, TÆNKE, SNAKKE, FUNDERE,GLÆDES OG GRÆDE.

Den tager herredømmet fra nogle mennesker – og med et kan cyperspace tage overhånd! På baggrund af at du kan bestille mad og varer online dvs. at menneskekontakten forsvinder, du kan arbejde hjemmefra også online (hvis du eksempelvis er selvstændig), chatte med venner på facebook etc.

Rent personligt vil jeg ikke lade mig styre af den digitale verden! Jeg vil kombinere nutiden og 70erne, -og glæde mig over at jeg kan gå en tur, og indsnuse alle de forskellige dufte, høre fuglene synge i kor, se havet og få min mentale tilstand renset for dårlige energier, tanker – alt hvad der er overflødigt! Jeg vil se mine veninder over en flaske hvidvin, snakke og grine med dem. Vise min sjæl, mit høje grin, møde mennesker, iagttage, blive forundret, blive overrasket, høre liv og glade dage!

Des mere vi værner om vores individuelle særpræg, og er stolte over “vores skæve vinkler” (jeg snakker altid med mig selv i netto, og jeg elsker det), des mere kan vi byde mangfoldigheden velkommen! Vis hvem du er – giv lidt af dig selv; det koster så lidt og betyder så meget. Tag din store blomstrede hat på næste gang du skal på cafebesøg -  i stedet for de beigefarvede bukser som alle går med. Eller er du vild med fester, og at gøre andre mennesker glade? Så skulle du måske overveje at arrangere events for festglade mennesker, som vil opleve og grine sammen med andre!

Verden bliver mere og mere overfladisk. En dag snakker vi måske ikke sammen mere? Der er nok mennesker som har lukket sig inde i deres egen hule, fordi de er kede af det, deprimerede, angste, gamle, demente hvad ved jeg! Vi skal leve og ikke bare overleve!

VIL DU VISE VERDEN DIN SJÆL, OG SELV VÆRE MEDVIRKENDE TIL AT GØRE DEN MERE LIVLIG OG MERE MENNESKELIG?

1)Hvad gør din sjæl glad og levende? (Naturen, dyr, kontorarbejde, børn, sport, mange mennesker, madlavning)?

2)Hvordan vil du praktisere at finde rum og tid til at hellige, hvad der gør dig glad og levende?

3)Eks. gå dig en lang tur alene, og tænk glade tanker så vil svarene automatisk komme til dig? Afsæt 3 formiddage/eftermiddage a 2-timers varighed, og gå ind i dig selv, og opdag hvad der gør dig levende.

4)Har du svært ved at føle glæde? Så tænk på en situation, hvor du var oprigtigt glad, og prøv at fastholde denne følelse! Eller dyrk motion, eller gør de ting som du brænder for (er det udskiftning af job er det naturligvis en længere proces), det er lig med glæde!

Med sjælelig og kærlig hilsen Cecillia