At være særligt sensitiv.

At være særligt sensitiv.

Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder

Cecillia Winkler

Mobil; 61776217

Sommeren er ved at være et afsluttende kapitel for nogle menneskers vedkommende. Mange har haft tid til at reflektere lidt dybere over, hvem de er ud over deres livsindhold som er job, bolig, venner mv.

Og nogle gange kommer vi lidt tættere på os selv i vores indre univers, - og finder ud af at vi indeholder nogle sider som vi ikke på daværende tidspunkt vidste vi var i besiddelse af!

Har du nogle gange undret dig over hvorfor du reagerer mere følelsesmæssigt ift. til andre?

Hvad årsagen er at du tager for mange menneskers problemer ind i dig?

At kunst, kultur og naturen opleves mere intenst.

At du er et megt forstående, medfølende, samvittighedsfuldt, dybsindigt menneske. Og har en stor indlevelsesevne gældende for andre individer.

Alting kan opleves mere intenst. Derudover kan man have en stor fornemmelse for stemninger og følelser hos andre mennesker.

Jeg er selv særligt sensitiv, og kan få det ubehageligt når mennesker skændes, krimifilm er på skræmen mv. Det holder jeg mig langt væk fra, fordi jeg hurtigt bliver overvældet, og får det ubehageligt når ovenstående ting finder sted.

Det handler om ikke at overstimulere sig selv så ens sensitivitet kommer i farezonen. Det betyder i bund og grund at du skal passe på dig selv. Fordi vi er mere udsatte ift. til andre hvor denne sensitivitet ikke florerer ift. stemninger, for mange mennesker ad gangen, stress og jag, ikke alle mennesker er gode for os m.m.

Og dette udspiller sig i at vi har et mere sensitivt nervesystem end andre sjæle, da information fra omgivelserne bearbejdes grundigere, og man opfatter flere nuancer end de fleste andre.

Det handler om at leve på sådan en måde at du lever i balance med den du er, og tager hensyn til det.

Så gå ikke ud over bliv overstimuleret ift. at tilpasse andre mennesker, fordi en højtråbende rockkoncert har slået rod i byen (hvis du har svært ved at sige fra).

Det kan være en god ide at gå på opdagelse i dig selv for herved at finde frem til "hvad du kan tåle og ikke kan tåle som særligt sensitiv"

Og skriv ned i en lille bog, når du er ude og opleve livet i forskellige situationer. Så kan du se sort på hvidt, hvad du kan tåle og ikke tåle. Og rette dig efter det for at tilpasse din personlighedstype på bedst mulig vis.

Jeg taler selv med mine klienter om hvordan det er at leve som særligt sensitiv? Og hvilke erfaringer de selv har gjort sig. Og hjælper og guider dem til, hvordan de beskytter sig selv på bedste vis.

Jeg håber det gav en særlig indsigt ift. denne karakteristik af mennesker med en høj sensitivitet.

Take Care kh Cecillia