Ærlighed giver dyb mening i min verden.

Ærlighed giver dyb mening i min verden.

Livsvejleder, life coach, mindfulness-instruktør, foredragsholder etc.

Cecillia Winkler

Mobil; 61776217

 

Jeg tror efterhånden at ingen er i tvivl om; at jeg opfordrer folk til at lære nye sjæle at kende;

Og dette kan indebære et enkeltstående cafebesøg; hvor mennesker finder ud af om der er kemi imellem hinanden? Eller hvor de involverede partere skal finde frem til, om der er gensidigt interesse og blomstring imellem hinanden. Og dette kan tage lidt tid - det betyder at A og B skal mødes et par gange -  for at finde frem til udgangspunktet - kan vi finde en fælles melodi eller ej?

Det kræver mod, handlekraft og usikkerheden vil naturligvis forekomme, fordi du giver noget af dig selv (hold fast i dig selv, dine værdier, din kerne) uanset om du bliver valgt til eller fra!! ALTID!! Når du holder af dig selv som den du er, så føles et NEJ ikke så ubærligt!!

(Vi kan også blive kede af det inkl. mig selv, fordi det er det menneskelige aspekt som taler til os; Der er dage jeg er stærk som en jernhest, - og så er der dage hvor sårbarheden er så tæt på af forskellige årsager pga. manglende søvn, bekymring, urolighed over et menneske som sårede mig med meget mere)!!

Når vi møder et nyt menneske kan vi i bund og grund aldrig vide hvem som gemmer sig bag "arbejdstitlen" - grundlæggende kan vi have en fornemmelse - "og tænke han eller hun er for morsom jeg vil gerne grine med dig" -

Ved juletid var jeg på arbejde  sammen med en kvinde som kommer fra Afrika!

Jeg har svært ved at holde "kæft" og samtalen blev åbenbaret ift. at hun siger der hvor jeg kommer fra er vi en stor "enhed" - vi hjælper hinanden!! "she is my sister and he is my brother" Omtalende for hendes naboer, overbo altså hendes medmennesker!!

Jeg faldt for hendes vise ord, og deres betydning!! Vi er mennesker på godt og ondt alle sammen - og muligt min overbo ikke har så mange penge - så vil jeg glæde ham med noget aftensmad!

Eller min nabo er syg jeg vasker hendes tøj!! !NÆSTEKÆRLIGHEDEN BLEV KASTET OP I LUFTEN - OG JEG GREB DEN!! Ud fra min betragtning havde vi nogle overordnede ting til fælles, vores menneskesyn, vores humor, mentaliteten!! Og jeg blev enormt nysgerrig på denne skønne kvinde, som for mig at se virkede så stærk-og havde noget som jeg kunne lære af hende!!

Vi mødes snart og jeg glæder mig! Hun kan lære mig noget, - og jeg kan udvikle hendes horisont på en anden måde!

For nogle år siden mødte jeg en pige/kvinde til et seminar og igennem byture, fælles oplevelser måtte jeg erkende at venskabet ikke var ligeværdigt!

Hjælper rollen har fulgt mig i mange år - jeg følte i dette "venskab" at den rolle var fastsiddende på mig! Et eller andet sted følte jeg mig mere som en socialpædagog; som skulle være aktivt lyttende ift. hendes udfordringer. Og det betyder i praksis at hun kunne ringe til mig, og så begyndte en tornado.... ellers i den anden ende af røret!!

Personens dårligdomme og frustrationer skulle ud!! Det var egentligt ikke MIG hun var interesseret i som det menneske jeg er!! Kun et menneske som kunne afhjælpe og lytte til indre frustrationer o.lign.

Når jeg så nummeret på tlfen fik jeg STRESS!! Undlod at tage den! Som det ærlige menneske jeg er ringede jeg hende op en dag; og sagde på en pæn og respektfuld måde -  at jeg ikke syntes at kemien var der! Vi var forskellige steder i vores liv!!

Begejstringen var ikke just at antyde i den anden ende af røret! Jeg er glad for at jeg handler på disse ting,- og bruger ærlighed som et værktøj!

Og nej hun er ikke i mit liv længere! Håber du forstod min dybereliggende begrundelse dertil!! Jeg er et menneske ikke en psykolog!! Og hvis det kun var fundamentet for "vores venskab" så nej tak!!

Ærlighed kan sagtens siges med format og høflighed!! Jeg kan aldrig forvente at andre bruger samme ærlighed som mig - Jeg kan byde om til dans med begrebet ærlighed; og hvis du er i mit liv fortælle til mine nærmeste "at jeg hellere vil såres af sandheden i stedet for at tro, at alt er i den skønneste orden" -

Det er lig med - sig tingene som de er! Og jeg er sikker på at hele Danmarks Darling Meyer i "Huset på Christianshavn" havde udtrykt en skovl er en skovl - en spade er en spade!

Behøver det være så svært!!

Har du hjerte så vær ærlig i dit hjerte og i din handling; og sig tingene med kærlighed!!